Aprašymas
„Riešutų“ keptuvė
Be galo be krašto skanūs riešutukai su karameliniu įdaru visai kaip vaikystėje. Patys skaniausi jie būna, jeigu nepatingėsit karamelizuotą kondensuotą pieną išsivirti patys bet kai skubate puikiai tinka ir pirktinis “Rududu”.
Jeigu norisi šiek tiek mažiau saldžių riešutukų, galite įdarui karamelizuotą kondensuotą pieną išsukti su 100-200g kambario temperatūros sviestu.
Techninės charakteristikos
Keptuvė pagaminta iš aukščiausios kokybės medžiagų.
Medžiaga: aliuminis
Gabaritai: 42cm X 18cm X 4.5cm.
Svoris: 1.7kg.
Riešutukų receptas (skolintas) https://www.lamaistas.lt
INGREDIENTAI:
250 gramų |
miltų (apytikriai) |
2 vienetai |
kiaušinių |
100 gramų |
sviesto |
100 gramų |
grietinės |
70 gramų |
krakmolo |
50 gramų |
cukraus |
2 šaukšteliai |
vanilinio cukraus |
1 šaukštelis |
kepimo miltelių |
ĮDARUI: |
400 gramų |
karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio) |
2 saujos |
migdolų (arba kitokių riešutų) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti į masę kiaušinius, gerai išsukant po kiekvieno. Tada sudėti grietinę ir išmaišyti.
2.
Persijotus miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada šį mišinį supilti į sviesto – kiaušinių masę ir užminkyti tešlą. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo naudojamų kiaušinių dydžio bei miltų rūšies, tad jį galite šiek tiek koreguoti savo nuožiūra. Turi gautis tokia gana minkšta, bet rankomis formuojama tešla
3.
Iš tešlos formuoti šiek tiek didesnius už lazdyno riešutą rutuliukus. Dėti po rutuliuką į kievieną įkaitusios specialios “riešutėlių” keptuvės formelę, uždengti ir kepti. Iškepusias riešutėlių “puseles” išimti iš keptuvės ir palikti atvėsti.
4.
Tada formuojame riešutukus – imame dvi iškepusias puseles, jas įdarome karamelizuotu kondensuotu pienu, dar į vidų įspaudžiame po migdolą ir puseles suklijuojame. Skanaus!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.