Sveiki atvykę į ketaus.lt — ketaus indų internetinė parduotuvė

Vengriškas čili ekstraktas

2.95 

Vengriškas čili ekstraktas, 11ml

Geriausiai Vengrijoje parduodamas čili ekstraktas, pagamintas iš geriausių atrinktų vengriškų aitriųjų paprikų.

Sudėtis: čili ekstraktas, augalinis aliejus.

Neturime

Produkto kodas: spice25230 Kategorijos: , , Žymos: ,
Prekės aprašymas

Vengriškas čili ekstraktas, 11ml

Geriausiai Vengrijoje parduodamas čili ekstraktas, pagamintas iš geriausių atrinktų vengriškų aitriųjų paprikų.

 

Sudėtis: čili ekstraktas, augalinis aliejus.

Naudojimas:

  • 1-3 lašų pakanka bet kokiam maistui pašildyti. Jokių GMO, konservantų ar dirbtinių priedų.
  • Naudojamas plovui, aštriems ir pikantiškiems patiekalams gaminti.
  • Labai gerai tinka prie mėsos, jūros gėrybių,
  • Pirmiems ir antriems patiekalams.

    Vengriški čili lašai, dar vadinami „erős paprika“, aštriai pagardina vengrų virtuvės patiekalus. Šios mažos paprikos auga pietiniuose Vengrijos regionuose, kur joms palankus šiltas klimatas ir derlingas dirvožemis.

    Čili lašeliai yra maži ir siauri, ryškiai raudonos spalvos ir išskirtinio aštraus skonio. Vengriškų čili lašelių, garsėjančių savo ugningu skoniu, virėjai dažnai naudoja tradiciniuose vengriškuose receptuose, pavyzdžiui, guliašuose, troškiniuose, sriubose, padažuose ir marinatuose. Aštrus aitrumas šiems patiekalams suteikia nepakartojamo gilumo ir sudėtingumo, ir tai yra mėgstamas vengrų virtuvės ingredientas.

    Po džiovinimo ir malimo procesų čili lašeliai virsta universaliu prieskoniu, o norint prailginti jų galiojimo laiką, galima juos konservuoti aliejuje arba acte. Čili pipirai būna įvairaus aštrumo – nuo švelnaus iki itin aštraus, todėl juos dedant į patiekalus svarbu būti atsargiems.

    Be kulinarinio naudojimo, jie taip pat žinomi dėl savo galimos naudos sveikatai. Juose gausu vitaminų A ir C, antioksidantų ir priešuždegiminių junginių, kurie gali padėti palaikyti sveiką imuninę sistemą ir sumažinti lėtinių ligų riziką.

    Apibendrinant galima teigti, kad vengriški čili lašeliai yra nedidelis, bet galingas vengrų virtuvės ingredientas, suteikiantis aštrumo ir skonio gilumo įvairiems patiekalams. Nesvarbu, ar mėgstate švelnų, ar aštrų skonį, dėl išskirtinio skonio ir galimos naudos sveikatai šie pipirai yra populiarus ir mėgstamas vengrų virtuvės ingredientas.

Kilmės šalisVengrija

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

—————————————————-

Daugiau:

Papildoma informacija