0
Select Page

Prieskoniai plovui

Prieskoniai plovui: uzbekų patiekalo prieskonių sudėtis
Prieskoniai plovui suteikia patiekalui unikalų, stiprų skonį. Būtent plovo prieskonių puokštė sukuria nepakartojamą sotaus patiekalo, populiaraus ne tik Rytuose, bet ir visame pasaulyje, skonį.

Papasakosime, kaip pasirinkti plovo prieskonius, kad pasiektumėte norimą efektą – garantuojame, kad jūsų patiekalas nustebins nuostabiu skoniu, sodrumu. Šioje apžvalgoje apžvelgsime keletą populiariausių mėsos gaminių, kuriuos dažniausiai naudoja namų šeimininkės ir virėjos visame pasaulyje.

Klasikinis prieskonių rinkinys
Rytietiškų patiekalų ypatybė – prieskonių gausa. Tačiau neužtenka į plovui skirtą katilą įdėti keletą prieskonių, reikia žinoti, kaip juos teisingai derinti.

Klasikinis žolelių mišinys yra toks:
Zira (dar vadinama kuminu) yra plovo prieskonis. Tai pagrindinis ingredientas, suteikiantis unikalų kvapą ir skonį;
Barbarisas naudojamas riebalams neutralizuoti, suteikia rūgštumo;
Česnakai sustiprina skonio savybes ir suteikia apetitą žadinantį aromatą;
Šafranas (galite vartoti ciberžolę) – tai geltonas plovo prieskonis, kuris nuspalvina ryžius auksiniu atspalviu. Kaip suprantate, šafranas ir ciberžolė nėra tas pats, daugelis žmonių kartais painioja šiuos prieskonius.

Be klasikinės sudėties, naudojami šie prieskoniai:
Paprika;
Kalendra;
Raudonieji ir juodieji pipirai.