0
Select Page

Tobulas afganistanietiškas kazanas

Kaip pasirinkti? Populiariausių modelių palyginimas.

Afganistanietiškas kazanas populiarus ne tik savo tėvynėje (Afganistane), bet ir už jos ribų. Tarp šiuolaikinės virtuvės įrangos jis tapo gana populiarus.

Tokio tipo afganų kazanai sėkmingai naudojami namuose, taip pat iškylose ir išvykose į gamtą. Tai lemia kelios priežastys. Šį daugiafunkcinį prietaisą daugelis lygina su greitpuodžiu ir sėkmingai naudoja ir namuose ir kaime.

Kas tai  yra — afganistanietiškas kazanas?

Afganistano kazanas yra apvalios formos puodas su tvirtu dangčiu, kuris paverčia jį slėgine virykle (greitpuodžiu). Dėl užsukamo tvirtinimo, dangtelis sandariai priglunda, todėl iš talpyklos nepraeina oras. Taip padidinamas slėgis kazano viduje. Pakyla maisto gaminimo ar troškinimo temperatūra ir sutrumpėja gaminimo laikas. Tokiame katile galima greitai išvirti net nelabai minkštą mėsą.

Afganistanietiškas kazanas nėra tas pats, kas paprastas kazanas. Taip pat apie uzbekiškus kazanus skaitykite kitame straipsnyje.

Afganistanietiškame kazane galima gaminti ant atviros ugnies, anglių arba ant įprastos viryklės. Jį naudoja žvejai, medžiotojai, iškylų miške ar vasarnamiuose mėgėjai.
Kazano komplektą sudaro:
— puodas (užapvalintu dugnu) su vyriais
— dangtis su skylutėmis garams išleisti
— prisukama rankena su prisukamu spaustuku

Afganistano katilo sienelės turi vyrius. Jie pritvirtina rankeną kraštuose. Dangtelio centre yra prisukamas spaustukas. Dėl to pasiekiamas visiškas sandarumas. Norėdami jį atidaryti, turite panaudoti tam tikrą jėgą. Tačiau gaminimo metu to daryti nereikia. Kai visi produktai atsidurs kazane, galite paimti rankeną, pasukti jį ant ašies ir pakratyti — ingredientai bus gerai išmaišyti.

Kas yra afganų kazano pakuotėje?

a) Puodas (užapvalintu dugnu) su vyriais
Afganistano katilo sienelės turi vyrius. Jie pritvirtina rankeną kraštuose.

b) Kazano dangtis su 2 skylutėmis garams išleisti.
Prie katilo dangčio komplektacijoje yra 2 slėgio išleidimo vožtuvai.
Taip pat yra prisukama nedidelė prisukama rankėlė (iš atsparauss temperatūrai plastiko), kad galėtumėte saugiai pakelti dangtį.

c) Rankena dangteliui (su prisukamu spaustuku)
Dangtelio centre yra prisukamas spaustukas. Dėl to pasiekiamas visiškas sandarumas. Norėdami jį atidaryti, turite panaudoti tam tikrą jėgą. Tačiau gaminimo metu to daryti nereikia. Kai visi produktai atsidurs kazane, galite paimti rankeną, pasukti jį ant ašies ir pakratyti — ingredientai bus gerai išmaišyti.

Afganistanietiskas kazanas. Dangtis, voztuvai, puodas, dangcio varztas

Svarbu! Raudonas AVARINIS vožtuvas yra įmontuotas į dangtį. Nelieskite jį.

Afganistanietiškų kazanų rūšys

Anksčiau pardavime buvo galima rasti daugybę afganiškų kazanų variantų, kurie skyrėsi vienas nuo kito ne tik danga, bet ir rankenomis arba jų nebuvimu. Pasiūla atitinka paklausą — liko tik trys pagrindinės produktų rūšys:

SB serijos afganų kazanai

Paprasčiausi modeliai, pagaminti iš aliuminio su rankena, yra lengviausi. Jie gali būti juodi arba rečiau nikeliuoti. Tinka gaminti maistą ant viryklės ir stovyklauti. Dėl aukštesnės ir pailgesnės formos jie puikiai tinka sriuboms ir košėms.

M serijos DVISPALVIAI afganų kazanai

Modeliai su kombinuotomis rankenomis, kurių viršutinė dalis padengta ruda danga, o apatinė dalis — nikeliu arba chromu. Jiems būdingos storesnės sienelės. Lyginant su juodais modeliais, jie yra “putlesni”, todėl juose galima kepti mėsą su kaulu, visą žuvį, šonkauliukus ir pan.
Pagaminti iš storo aliuminio. Sienelės paprastai būna 3-8 mm storio. Kazanų talpa svyruoja nuo 5 litrų litrų. Mūsų el. parduotuvėje KETAUS.LT turime net 50 litrų talpos afganų kazaną!

NR serijos DVISPALVIAI afganų kazanai

Primena SB serijos gaminių formą, tačiau didžioji kazano dalis yra poliruota kaip M serijos. Viršutinė dalis, padengta ruda spalva, turi nedidelį raštą ir yra pagaminta iš storo aliuminio. Mūsų el. parduotuvėje KETAUS.LT tokių neturime. Lietuvoje jie nėra populiarus ir mes jais neprekiaujame.

Privalumai ir trūkumai

Afganistanietiški kazanai, kaip ir bet kuri kita virtuvės įranga, turi savų privalumų ir trūkumų, pliusų ir minusų. Teigiamų aspektų yra daugiau ir, daugelio naudotojų nuomone, jie visiškai nusveria trūkumus. Trūkumų nėra tiek daug, tačiau į juos taip pat reikia atsižvelgti prieš perkant ir naudojant produktą.

Apsvarstykite afganistanietiškų kazanų privalumus ir trūkumus:

Privalumai

Universalumas

Tinka naudoti tiek lauke, tiek namuose.
Afganistanietiškame kazane galima gaminti ant ugnies arba orkaitėje, taip pat ant buitinės viryklės. Vienintelė išimtis — indukcinė viryklė, tačiau šį trūkumą galima lengvai išspręsti įsigijus specialų adapterį.

Maisto gaminimo greitis

Afganistanietiškas kazanas ženkliai pagreitina virimo procesą ir padeda išvirti net kietesnę mėsą. Dėl padidėjusio slėgio kazane maistas gaminamas daug greičiau. Mėsa per trumpą laiką tampa minkšta, o pavyzdžiui, pupelių ir avinžirnių, prieš tai net nereikia mirkyti — jos bus minkštos ir gerai išvirtos išvirus afganistanietiškame kazane.

Galimybė pasirinkti tinkamą tūrį.
Didelis pasirinkimas.

Mažiausia talpa – nuo 5 litrų. Mūsų KETAUS.LT internetinėje parduotuvėje yra afganistanietiškų kazanų modelių nuo 5 litrų talpos. Yra 8 litrai,10 litrų, 12 litrų, 15 litrų, 20 litrų, 30 litrų ir net 50 litrų afganistanietiški kazanai!
Afganistanietiško kazano dydis priklauso nuo to, kiek žmonių ruošite maistą. Populiariausia talpa yra 10-15 litrų kazanai, tačiau mūsų el. parduotuvėje KETAUS.LT galite įsigyti ir iki 30 arba 50 litrų talpos kazanų, kurios tiktų net ir restoranui.

Daugiafunkcinis panaudojimas.

Šiuose induose galima gaminti kepsnius, sriubas, troškinius, virtus ar keptus patiekalus.
Galite virti, kepti ar troškinti maistą ir derinti maisto gaminimo būdus.

Afganistanietiskas greitpuodis yra labai patvarus ir praktiškas.

Afganų kazanas turi storas sieneles, kurios nesideformuoja veikiant aukštai temperatūrai. Todėl tokį gaminį galima lengvai pasiimti su savimi į gamtą kaip patogią kempingo keptuvę. Transportuojant jis nesulinksta ir nelūžta.

Trūkumai

Gana aukšta kaina

Geras afganistano kazanas kainuoja apie 90 eurų už 12 litrų talpos katilą arba apie 80 eurų už 8 litrų talpos katilą. 5 litrų talpos afganiškų vokų kainos prasideda nuo 75 eurų.

Sunku rasti geros kokybės modelių ir patikimą kazanų pardavėją.

Paprastai tik specializuotos parduotuvės, pavyzdžiui, KETAUS.LT, kurios specializuojasi kazanų prekyboje, importuoja ir parduoda afganistano kazanus (afganistanietiskus greitpuodžius) Lietuvoje.

Nudegimų rizika gaminant maistą

Jei su kazanu elgiamasi netinkamai, kyla pavojus nusideginti garais. Taip pat katilas gali sprogti, jei slėgis indo viduje yra per didelis.

Svarbu! Pasirinkite modelį su avariniu vožtuvu paskirstytam garų išėjimui.

voztuvai-afganistanietiskam-kazanui-komplektas

Eksperto nuomonė

Afganistanietiško greitpuodžio privalumai neabejotinai nusveria trūkumus. Pagrindinis trūkumas —  tam tikras pavojus nudegti, kurį galima pašalinti atidžiai išstudijavus naudojimo taisykles ir atsargumo priemones bei pirmenybę teikiant modeliams su avariniu vožtuvu, skirtu paskirstytam garų išsiskyrimui.

Kaip išsirinkti afganistano kazaną?

Renkantis kazaną reikia atsižvelgti į keletą kriterijų:
– Kazano talpa;
– Medžiaga, iš kurios pagamintas katilas;
– Garų išleidimo vožtuvai;
– Dangčio sandarinimo žiedo buvimas ir kokybė.

Pagrindinis atrankos kriterijus – kazano talpa. 

Tai priklauso nuo to, kiek žmonių norėsite pamaitinti gaminant maistą kazane. Svarbu nepamiršti, kad reali kazano talpa skiriasi nuo nominalios (nurodytos ant pakuotės) talpos. Taip yra todėl, kad katilą galima pripildyti maisto produktais tik 2/3 jo tikrojo tūrio. 1/3 vietos lieka garams.
Taigi gauname, kad
5 litrų talpos kazane galima išvirti ne daugiau kaip 3 litrus maisto.

Svarbu! Nepamirškite, kad šis skaičius nustatytas sąlyginai, todėl faktinė talpa gali skirtis:

Nominali kazano talpa, litrai

Faktinis našumas, litrai

5 3 – 3,5
8 5 – 6
10 6 – 7
12 8 – 9
15 10 – 11
20 13 – 14
30 20 – 22
50 35 – 37

Kitas dalykas — medžiaga

Gamintojai siūlo rinktis aliuminio gaminius. Nes ketaus afganų katilai yra daug retesni. Tarp afganų kazanų iš aliuminio yra vienos spalvos aliuminio modelių ir dviejų spalvų aliuminio variantų, kurių viršus yra juodos arba rudos spalvos, o apačia – nikeliuota. Praktiškai, iš aliuminio pagamintus afganiškus kazanus, patogiau naudoti stovyklaujant, nes jie yra lengvesni.

Afganu-kazanas-Dvispalvis-ir-Juodas

Vožtuvų kokybė

Dar vienas dalykas, į kurį verta atkreipti dėmesį, yra vožtuvų buvimas ir kokybė. Pastarieji būna dviejų tipų – sraigtiniai ir guminiai vožtuvai. Guminius vožtuvus patogiau naudoti, tačiau sraigtiniai vožtuvai yra ilgaamžiškesni. Dabar labai retai pasitaiko kazanų su sraigtiniais vožtuvais.

afganu-kazano-slegio-voztuvai

Žiedas (tarpinė)

Specialistai iš Afganistano taip pat atkreipia dėmesį į O-formos žiedą (tarpinė). Senoviniai kazanai buvo gaminami be jų, tačiau šiais laikais kazano konstrukciją yra pažangesnė. O-formos žiedas — tai didelė plona gumytė. Ji yra žiedo formos, glaudžiai priglunda prie indo krašto ir geriau sandarina uždarytą dangtį. Žiedas pagamintas iš maistinės gumos, kuri yra gelsvos spalvos. Jis dedamas aplink dangčio perimetrą, kad garai neišeitų iš kazano. Jei tokia gumytė suplyšusi arba jos nėra, galite ją pasigaminti patys iš tinkamo skersmens silikoninės kepimo formos. Pakanka naudoti 3-4 mm storio silikoną. Žiedas turėtų būti pora milimetrų mažesnis už patį dangtį, kad jis gerai priglustų.

Dangtelio-tarpine-afganu-kazanui

Eksperto nuomonė

Lauko sąlygoms (vasarnamiui) geriau pirkti kazaną pagamintą iš aliuminio. Ketaus katilo transportavimą gali apsunkinti jo įspūdingas svoris. Puikus konstrukcijos papildymas būtų avarinis vožtuvas. Tai padės išvengti rūpesčių, jei viduje bus per daug garų. Ant puodo paviršių neturi būti dantytų kraštų. Jei tokį radote, geriau jį nušlifuoti ir tik tada pradėti naudoti, nes šiurkštus paviršius trukdo kruopščiai išvalyti rezervuarą.

Geriausi afganistano kazanų modeliai

Panagrinėkime keletą populiariausių afganų katilų modelių, kurie sulaukė gerų pirkėjų atsiliepimų:

Kazano paruošimas pirmam naudojimui

Nusipirkus katilą svarbu jį tinkamai paruošti ir gaminant maistą laikytis kelių paprastų taisyklių.

Iš pradžių:

Visas afganistanietiško kazano dalis reikia surinkti pagal instrukciją. Svarbu ant vamzdžių sumontuoti visus garo išleidimo vožtuvus, kad jie galėtų laisvai judėti ratu, aukštyn ir žemyn. Priešingu atveju kepimo metu garai negalės išeiti iš kazano. Dėl to dangtelis gali iššokti virimo metu.

Atkreipkite dėmesį!

Draudžiama liesti apsauginį vožtuvą, kuris paprastai yra raudonos spalvos. Šis vožtuvas užtikrina avarinį slėgio išleidimą, kai slėgis katilo viduje tampa kritinis.

Kitas žingsnis:

Paruošti afganų kazaną virimui.
Paruošimo procedūrą:
— Išplaukite kazano vidų ir išorę minkšta kempine ir ploviklio tirpalu.
— Pripildykite katilą iki 1/3, uždarykite dangtį, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite.
— Kai pro sklendes pradės veržtis garai, palikite virti ant silpnos ugnies 5-8 minutes.
— Nuimkite afganų kazaną nuo ugnies arba išjunkite viryklės kaitinimą
— Palaukite, kol vanduo atvės, kol nustos sklisti garai.
— Atsukite varžtą, nuimkite dangtelį ir išpilkite vandenį.
— Išplaukite indą švariu tekančiu vandeniu. Taip išplaunamos gamybos dulkės ir riebalai.

Eksperto patarimas

Nebandykite nuimti dangčio, kol iš katilo visiškai neišsiskleidė garai. Bus sunku atidaryti katilą, o bandymas jį atidaryti jėga gali būti pavojingas.

Gamintojai rekomenduoja paruošti aliuminio katilą su pienu.

Kaip tai padaryti?
— Į kazaną supilkite maždaug 200-300 ml pieno.
— Pastatykite indą ant ugnies, užvirinkite
— Palikite virti ant silpnos ugnies 5-8 minutes.
— Nuimkite katilą nuo ugnies ir atvėsinkite.
— Išpilkite skystį.
— Išplaukite katilą vandeniu.

Svarbu! Pieno, išvirusio naujame afganų kazane, niekada negalima gerti, nes jame, kaip ir vandenyje, lieka pramoninės alyvos ir pramoninės dulkės.

Kadangi aliuminio, kitaip nei ketaus, nereikia tepti aliejumi, jį galima naudoti iš karto.

Afganų kazano naudojimas / Patyrusių naudotojų patarimai

Jei norite, afganistanietišką katilą galite naudoti įvairioms kulinarinėms užduotims atlikti. Taigi, kaip jis gali būti naudojamas?

Puodas

Tiesiog sumaišykite maistą su vandeniu ir virkite, pavyzdžiui, nenaudodami dangčio;

Keptuvė

Įkaitinkite dugną, supilkite aliejų arba riebalus, sudėkite maistą ir kepkite ant didelės ugnies su dangčiu arba be jo;

Greitpuodis

Viena iš pagrindinių afganų katilo funkcijų, kurioje maistas verdamas po slėgiu, įpylus vandens arba savo sultyse.

Kazanas

Naudokite afganų kazaną su dangčiu arba be jo, ant silpnos ugnies arba anglių, nepridedant vandens, kol pasiekiamas keptos mėsos ir daržovių pageidaujamas rezultatas

afganistanietiskas-kazanas-15l-20L-30L-ant-kazano-krosnies-ant-lauzo-ant-mangalo-Ketaus-LT

Eksperimentuokite

Viename patiekale galite derinti kelis būdus. Pavyzdžiui, pirmiausia apkepkite svogūnus ir mėsą, naudodami katilą kaip keptuvę, įberkite prieskonių, supilkite vandenį, suberkite daržoves ir baigkite virti ant mažos ugnies po dangčiu.

Patyrusių naudotojų patarimai

Patyrę šio tipo indų žinovai pataria prieskonių dėti gaminimo pabaigoje. Dėl didelio karščio ir hermetiškos šilumos kai kurie prieskoniai atsiveria intensyviau, nei įprasta vidutiniam žmogui. Jei troškinate ilgiau nei valandą, galite pabandyti prieskonius sudėti nuėmus patiekalą nuo ugnies, uždengti ir leisti pastovėti vos 1-2 minutes. Jei norite greitai iškepti, galite viską sumaišyti iš karto.

Eksperto patarimas

Labai naudinga maišyti maistą kazane, pastatant jį ant šono 30-45° kampu ir švelniai sukant laikant už rankenos. Taip maistas puikiai sumaišomas, o virėjui šis procesas yra saugus. Kuo daugiau maisto produktų dedama į indą, tuo didesnis pasvirimo kampas.

Ką gaminti afganistano kazane

Patyrę žmonės sako: “Viską galite”. Kaip pavyzdį galite pateikti tokius receptus:

Sriuba à la shurpa

Ant dugno sudėkite smulkintą svogūną, trečdalį reikiamų prieskonių. Ant viršaus sudėkite morkas, mėsą ir bulves. Įpilkite vandens 1-1,5 cm virš produktų (ne daugiau kaip 2/3 tūrio). Uždėkite dangtį. Patikrinkite vožtuvus. Dėkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių. Troškinkite ant silpnos ugnies arba ant medžio anglies 40-60 min.

Slriuba-shurpa-afganu-kazane-Ketaus-lt

Troškinys

Ant kazano dugno sudėkite kalakutieną, sviestą ir žolelius. Uždenkite mėsa. Priklausomai nuo mėsos kiekio, statykite ant didelės ugnies ir virkite 5-10 minučių. Sumažinkite karštį. Uždarykite dangčiu ir virkite dar 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Leiskite garams nusėsti. Atidarykite dangtį. Sudėkite bulves, morkas, svogūnus, prieskonius, bet kokias daržoves. Uždarykite dangtį. Išmaišykite pasukus. Grąžinkite kazaną ant ugnies ir kaitinkite dar 15 minučių. Jei mėsoje nėra pakankamai sulčių, įpilkite 100 ml vandens kiekvienam kilogramui produkto.

Troskinys-skaniausias-afganu-kazane-afganistanietiskas-kazanas-10l-12l-be-dangcio-Ketaus-LT

A-la plovas

Atvirame puode ant stiprios ugnies pakepinkite svogūnų griežinėlius, morkas ir prieskonius. Įdėkite mėsą ir keletą gabaliukų riebalų. Uždenkite ir virkite 5-10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Atidarykite dangtį, suberkite ryžius. Įpilkite vandens iki piršto ilgio virš viršutinio sluoksnio. Uždenkite ir padėkite ant silpnos ugnies arba anglių. Palikite iki 120 minučių, priklausomai nuo pageidaujamos konsistencijos ir apimties. Prieš naudodami leiskite garams nusėsti

Plovas-a-la-plov-afganistanietiskame-kazane-Ketaus-lt-2
Taip pat galima virti mėsą ir kopūstus, košes, sriubas, keptas bulves ir pan.

Afganų kazanai. Kaip tinkamai ir saugiai juos naudoti?

Naudojant afganinį katilą svarbu laikytis kelių taisyklių.

Neperkaitinkite puodo

Nelaikykite puodo ant didelės ugnies per ilgai. Kai katilas pasiekia virimo tašką ir slėgis pradeda kilti, viryklę reikia sumažinti iki minimumo. Jei maistas verdamas ant anglių, katilą reikia kuriam laikui atidėti į šalį. Garo perteklių reikia išleisti vožtuvais arba leisti puodui šiek tiek atvėsti, kad išsisklaidytų vidinis slėgis.

Šildymo intensyvumas

Ant kazano dugno sudėkite kalakutieną, sviestą ir žolelius. Uždenkite mėsa. Priklausomai nuo mėsos kiekio, statykite ant didelės ugnies ir virkite 5-10 minučių. Sumažinkite karštį. Uždarykite dangčiu ir virkite dar 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Leiskite garams nusėsti. Atidarykite dangtį. Sudėkite bulves, morkas, svogūnus, prieskonius, bet kokias daržoves. Uždarykite dangtį. Išmaišykite pasukus. Grąžinkite kazaną ant ugnies ir kaitinkite dar 15 minučių. Jei mėsoje nėra pakankamai sulčių, įpilkite 100 ml vandens kiekvienam kilogramui produkto.

Dangčio montavimas

Neužveržkite apsauginio fiksatoriaus iki maksimumo.
Jis turėtų tiesiog prispausti dangtį žemyn taip, kad garai išeitų pro tam tikslui skirtas sklendes, o ne per visą perimetrą. Jei katilą reikia atidaryti, pirmiausia leiskite garams išeiti, tada atsukite užrakto rankenėlę ir nuimkite dangtį.
Nerekomenduojama iki galo priveržti fiksavimo varžto rankeną. Pakanka šiek tiek prispausti dangtį žemyn, kad garai būtų nukreipti į dangčio skylutes ir neliktų nuotėkio per perimetrą.

Teisingas užpildymas

Neperpildykite katilo maisto produktais. Visada turi būti pakankamai vietos garams pasišalinti. Didžiausias leistinas maisto kiekis yra ne daugiau kaip 2/3 katilo talpos. Priešingu atveju maisto ar skysčio gabalėliai užkimš garų išleidimo angas.
Afganistanietiški kazanai niekada neturi būti pripildytos “iki kraštų”. Turėtumėte vizualiai padidinti tūrį į 3 dalis, o viršutinę ⅓ dalį palikti laisvą. Priešingu atveju maisto gabaliukai gali užkimšti garų angas ir vožtuvus.

Kontroliuokite slėgį kazane

Žinoma, dauguma šiuolaikinių modelių turi avarinį vožtuvą, kuris ištrūksta iš dangčio, kai katilo viduje pasiekiamas kritinis slėgis. Vis dėlto gaminant maistą garus geriau kontroliuoti patiems.

Nuolatinė priežiūra

Geriau nepalikti katilo be priežiūros. Maistas ruošiamas greitai, jį ilgai stebėti nereikia. Norint koreguoti kaitinimo laiką, reikia matyti garų kiekį.

Dangčio atidarymas

Prieš atidarydami dangtį kepimo metu ir kepimo pabaigoje 1-2 minutėms nukelkite indą nuo ugnies. Atidaryti galima tik tada, kai garai nusistovi ir nustoja veržtis iš vožtuvų. Kaitlentėje galite tiesiog sumažinti kaitrą iki minimalios ir taip pat ilgai kaitinti.

Kaip prižiūrėti afganistano kazaną?

Tai padaryti gana paprasta. Po kiekvieno naudojimo katilą reikia išvalyti minkšta kempine ir indų plovimo skysčiu.

Nerekomenduojama

Nerekomenduojama naudoti abrazyvinių medžiagų ir metalinių šepečių, nes jie gali pažeisti metalinę dangą ir sukelti koroziją.

Svarbu

Svarbu, kad kazanas būtų švarus! Maisto dalelės, prieskoniai ir nuosėdos sukelia papildomą fermentaciją, blokuoja garų išleidimo angą ir gadina maisto skonį.

Valymas

Patamsėjusį katilo paviršių galima lengvai nuvalyti citrinos sultimis arba citrinos rūgštimi:
– Sumaišykite 1 litrą vandens ir dviejų citrinų sultis arba du valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties;
– Mišinį užvirinkite;
– Išplaukite indą po tekančiu vandeniu.
– Afganistano katilo išorę galima nuvalyti nušluostant jį citrinos sultimis ir nusausinant skudurėliu.

Eksperto patarimas

Valydami kazaną atkreipkite dėmesį ne tik į katilo sieneles, bet ir į vožtuvus bei angas. Jie turi būti švarūs ir neužsikimšę maisto dalelėmis. Priešingu atveju kitą kartą gaminant maistą garai neišsiskirs, o išdžiūvę likučiai gali sugadinti patiekalo skonį.

Verdančiu vandeniu ir citrina sugrąžinkite patamsėjusiam metalui jo pirminę išvaizdą. Išvirkite 1-2 vaisių sultis litre vandens tiesiai į katilą, nuplaukite riebalus. Taip pat galite nuvalyti katilo išorę citrinos tirpalu, o tada švaria šluoste.

Afganistano kazano apžvalga

[vaizdo įrašas]

Draugai! Laukiame Jūsų video reportažų! 🙂

Maloniai kviečiame pasidalinti savo video receptais su mūsų lankytojais ir pirkėjais!

Apibendrinimas / išvada

Afganistanietiskas greitpuodis (afganistano kazanas) puikiai papildys maisto gaminimo indus Jūsų namuose

Šeimininkui pageidaujant, juo galima pakeisti daugumą puodų ir keptuvių. Afganistanietiškas kazanas yra universalus įrankis. Tai bus puiki pagalba kiekvienai namų šeimininkei ir puiki dovana vyrui, kuris mėgsta gaminti. Slėginės viryklės (greitpuodžio) principas su daug garų leidžia iki minkštumo išvirti net laukinių gyvūnų mėsą.

Eksperto išvada

Svarbiausia, gaminant maistą laikytis saugos priemonių. Tinkamai naudojamas ir prižiūrimas afganistanietiškas kazanas tarnaus dešimtmečius. Laikydamiesi naudojimo subtilybių, išvengsite pavojų, o liks tik daug gastronominių malonumų.

Telefonas

+370 688 55 111

Dirbame I – V

9:00 – 17:00

parašykite mums

14 + 13 =