Tikram uzbekiškam plovui

Devzira ryžiai

Ryziai-Devzira-uzbekiskas-PLOVAS

Tikram plovui

Ferganos slėnio Devzira ryžiai yra 100% autentiški. Mūsų produktas yra iš Kirgizijos. Tikram plovui ant Jūsų stalo!

Devzira-ryziu-grudai

Aukšta kokybė

Mūsų Devzira ryžiai išsiskiria iš kitų rinkoje esančių produktų aukšta kokybe ir dokumentais patvirtinta produkto kilme. 

Devzira-ryziai-ketausLT

YPATINGIEJI KIRGIZIJOS DEVZIRA RYŽIAI

KAS YRA DEVZIRA RYŽIAI?

Ryžiai – vienas populiariausių produktų visame pasaulyje. Kai kuriose šalyse, tai netgi pagrindinė eksporto prekė. Būtent tuo garsėja Centrinės Azijos šalys, o jeigu tiksliau – Ferganos slėnis. Šiame regione galima rasti ne tik įprastų, bet ir labai unikalių ryžių kultūrų, apie kurias, tikriausiai, daugelis mūsų netgi nesame girdėję. Viena tų kultūrų – Devzira ryžiai. Tai yra vietinės veislės rudieji ryžiai, kurie auginami Kirgizijoje. Šių ryžių rūšis buvo išvesta tikslingai, kad vietinės virtuvės patiekalai įgytų ypatingą skonį bei aromatą. Rašytiniuose šaltiniuose Devzira ryžiai minimi dar X-XI a. ir yra rašoma, kad būtent plovas iš šių ryžių buvo tiekiamas labai iškilmingose privilegijuotųjų luomų šventėse bei pobūviuose. Taigi, kodėl Devzira ryžiai yra tokie ypatingi ir vertinami?

 

Devzira--grudai-396-1

SKAIDULŲ IR VITAMINŲ ŠALTINIS

Rudieji Devzira ryžiai labai vertinami dėl savo maistinės vertės. Juose yra vitamino B, kuris ypač svarbus sklandžiam nervų sistemos funkcionavimui. Ryžiuose esantys mineralai yra pagrindinė kaulų, dantų, raumenų, kraujo, audinių bei nervų ląstelių sudedamoji dalis. Apskritai, ryžiai yra vienas iš produktų, susidedančių iš sudėtingų angliavandenių, todėl jų vartojimas suteikia organizmui reikiamos energijos. Jie naudingi daugeliui žmonių, sergantiems skrandžio ligomis, kadangi Devzira ryžiai yra vartojami kūne esančių toksinų valymui ir net svorio metimui. Be to, svarbu paminėti, kad ši išskirtinė ryžių veislė netgi gerina odos ir plaukų būklę.

DEVZIRA – RYŽIAI, BE KURIŲ NEAPSIEINA JOKIA RYTŲ AZIJOS VIRTUVĖ

Nepaisant naudingos maistinės vertės žmogaus organizmui, Devzira ryžiai yra bene pati tinkamiausia veislė ruošiant rytietiškus patiekalus, o ypač plovą. Klausiate, kodėl? Atsakymas paprastas – kokybė. Visų pirma, jie buvo išvesti būtent plovo gaminimui, štai todėl jiems auginti reikalingos ir specialios sąlygos. Jie auga tik vienoje planetos vietoje – Ferganos slėnyje (Vidurio Azijoje). Būtent šio regiono klimatas, dirvožemis ir tinkamos aplinkos sąlygos lemia pačių ryžių skonį ir kokybę. Šį slėnį iš visų pusių supa kalnai, o dirva, kurioje auginami ryžiai, nuolat drėkinama tirpstančiu nuo kalnų sniegu. Derlingas, mineralais prisotintas dirvožemis, grynas ir vėsus kalnų oras bei unikalus slėnio mikroklimatas sukuria tinkamas sąlygas Devzira ryžių skoniui, aromatui bei maistinės vertės kokybei.

Devzira--grudai-396

DEVZIRA RYŽIŲ KOKYBĖS PASLAPTIS

Geras virtuvės šefas pritartų, kad tobulam patiekalui didžiausios įtakos turi maži, tačiau labai kokybiški ingredientai. Ryžiai – vienas jų. Ar kada pagalvojote, kad netgi grūdo spalva, forma ir apdirbimo būdas turi labai didelės reikšmės ne tik gatavam produktui, bet ir Jūsų patiekalui? Jeigu tai girdite pirmą kartą, siūlome susipažinti su Devzira ryžių kokybės paslaptimi ir patiems ją įvertinti:

1. Šių ryžių grūdai – dideli, padengti rausvos spalvos luobele. Dėl savo išskirtinės išvaizdos regione, kuriame jie auginami, Devzira ryžiai yra vadinami rožiniu Rytų perlu. Būtent minėtoji luobelė ir suteikia tokį ypatingą skonį bei aromatą. Derėtų paminėti, kad dėl didelių grudų šios rūšies ryžių išeiga nėra tokia didelė, kaip gali būti kitų. Be to, šie grūdeliai turi ir skiriamąjį rausvos spalvos randą, kuris, beje, neišnyksta net po virimo, todėl tai yra dar vienas Devzira ryžių bruožas.

2. Šie Ferganos slėnio ryžių grūdai nėra mechaniškai poliruojami. Jų luobelė yra nulupama, todėl grūdas išlaiko visas savo maistingąsias medžiagas. Po kūlimo lukštas virsta rausvais milteliais, kuriuose yra daug vitamino B, magnio ir cinko.

3. Verdant Devzira ryžiai visada išlaiko savo formą dėl to paruoštas patiekalas visada išlieka purus. Prieš gaminant šiuos ryžius reikėtų šiek tiek ilgiau palaikyti pamerktus, o ir virimo procesas trunka kiek ilgiau. Tačiau rezultatas vertas laukimo. Grūdas sugeria ne tik vandenį, bet ir riebalus, prieskonių aromatą, sultinį ar kitus užpilus, todėl plovas iš šių ryžių yra nepakartojamas. Visiems rytietiškiems patiekalams ir vietinės virtuvės šedevrams Devzira ryžiai suteikia saldų poskonį.

4. Tai, kaip rūpestingai nuimamas šių ryžių derlius, taip pat yra labai svarbus skonio ir maistinės vertės kriterijus. Sudygusiems ryžių daigams reikalingas ypatingas dėmesys, todėl jie ravimi ne kuo kitu, o rankomis. Be to, minėtoji luobelė nuo grūdo nulupama taip pat ne mechaniniu būdu, bet irgi rankomis.

 

DEVZIRA-ryziai-800g-maiselis

DEVZIRA RYŽIAI – IŠSKIRTINIS GRŪDINĖS KULTŪROS AUGALAS

Devzira ryžiai – išskirtinis grūdinės kultūros augalas, augantis tik Kirgizijoje ir pasižymintis išskirtiniu skoniu, tekstūra, maistine verte bei aromatu. Tai vienintelė ryžių veislė, pritaikyta augti vietinėmis regiono sąlygomis, kadangi kitos ryžių veislės čia paprasčiausiai net neauginamos.

Netgi importuojami ryžiai iš Japonijos ar Krasnodaro toli gražu savo skoniu ir kokybe nėra panašūs į ruduosius Devzira ryžius. Todėl, jeigu trokštate bent mintimis nusikelti į Centrinės Azijos regioną, Devzira ryžiai suteiks Jūsų gaminamiems patiekalams nepakartojamo rytietiško skonio bei aromato.

Beje, Devzira ryžiai, kaip ir seniau, taip ir šiais laikais yra deficitiniai. Jiems taikoma kvota, todėl išvežti iš Kirgizijos į užsienio parduotuves leidžiama labai nedidelį kiekį. Tai itin retas maisto produktas Lietuvoje, parduodamas Ketaus.lt interneto parduotuvėje ir Ketaus.lt partnerių parduotuvėse.

Telefonas

+370 688 55 111

Dirbame I – V

9:00 – 17:00

parašykite mums

15 + 3 =