Sveiki atvykę į ketaus.lt — ketaus indų internetinė parduotuvė

Riešutukų Keptuvė MIGIRIS „Riešutas”

25.95 

Kas jaučia nostalgiją šiems skanėstams, kuriuos kepė mama ar močiutė,

bus proga nusipirkti Lietuvoje pagaminta „Riešutukų“ keptuvę

 

„Riešutukų“ keptuvė Migiris

Be galo be krašto skanūs riešutukai su karameliniu įdaru visai kaip vaikystėje. Patys skaniausi jie būna, jeigu nepatingėsit karamelizuotą kondensuotą pieną išsivirti patys bet kai skubate puikiai tinka ir pirktinis “Rududu”.

Jeigu norisi šiek tiek mažiau saldžių riešutukų, galite įdarui karamelizuotą kondensuotą pieną išsukti su 100-200g kambario temperatūros sviestu.

Techninės charakteristikos

Keptuvė pagaminta iš aukščiausios kokybės medžiagų.

Medžiaga: aliuminis

Gabaritai: 42cm X 18cm X 4.5cm.

Svoris: 1.7kg.

Neturime

Produkto kodas: MIG1090 Kategorijos: , Žyma:
Prekės aprašymas

„Riešutų“ keptuvė

Be galo be krašto skanūs riešutukai su karameliniu įdaru visai kaip vaikystėje. Patys skaniausi jie būna, jeigu nepatingėsit karamelizuotą kondensuotą pieną išsivirti patys bet kai skubate puikiai tinka ir pirktinis “Rududu”.

Jeigu norisi šiek tiek mažiau saldžių riešutukų, galite įdarui karamelizuotą kondensuotą pieną išsukti su 100-200g kambario temperatūros sviestu.

Techninės charakteristikos

Keptuvė pagaminta iš aukščiausios kokybės medžiagų.

Medžiaga: aliuminis

Gabaritai: 42cm X 18cm X 4.5cm.

Svoris: 1.7kg.

Riešutukų receptas (skolintas) https://www.lamaistas.lt

INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 50
250 gramų miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų grietinės
70 gramų krakmolo
50 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
ĮDARUI:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio)
2 saujos migdolų (arba kitokių riešutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti į masę kiaušinius, gerai išsukant po kiekvieno. Tada sudėti grietinę ir išmaišyti.
2.
Persijotus miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada šį mišinį supilti į sviesto – kiaušinių masę ir užminkyti tešlą. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo naudojamų kiaušinių dydžio bei miltų rūšies, tad jį galite šiek tiek koreguoti savo nuožiūra. Turi gautis tokia gana minkšta, bet rankomis formuojama tešla
3.
Iš tešlos formuoti šiek tiek didesnius už lazdyno riešutą rutuliukus. Dėti po rutuliuką į kievieną įkaitusios specialios “riešutėlių” keptuvės formelę, uždengti ir kepti. Iškepusias riešutėlių “puseles” išimti iš keptuvės ir palikti atvėsti.
4.
Tada formuojame riešutukus – imame dvi iškepusias puseles, jas įdarome karamelizuotu kondensuotu pienu, dar į vidų įspaudžiame po migdolą ir puseles suklijuojame. Skanaus!

 

Papildoma informacija